Videohometraining kinderen

Verbeter de communicatie met uw kind. Gratis voor leden Icare Ledenvereniging
Broer en zusje hebben dolle pret en spelen samen op de grond van de woonkamer.

Heeft u moeite om met uw kind te communiceren? Met videohometraining krijgt u beter inzicht in uw kind en uzelf, en leert u om de communicatie met uw kind te verbeteren. U krijgt de training van een speciaal opgeleide wijkverpleegkundige van Jeugdgezondheidszorg (JGZ) bij u in de buurt.

Jonge kinderen communiceren op een andere manier dan volwassenen. Zij kunnen zich met taal nog niet zo goed uitdrukken en communiceren vooral met hun ogen, lichaam en gedrag. Als u als ouder deze 'eigen taal' niet goed begrijpt, kan dat problemen geven.

Inhoud training

Videohometraining bestaat uit één of meer video-opnames en een aantal gesprekken. Het gaat grofweg in drie stappen:

1. Een dagelijkse situatie bij u thuis wordt gefilmd.
  2. U bekijkt de opname samen met de wijkverpleegkundige. U focust op wat goed gaat en op wat beter kan.
  3. U krijgt professioneel advies over de beste aanpak.

Videohometraining geeft u:

• Beter inzicht in uw eigen reacties in verschillende situaties.
  • Beter inzicht in de taal en behoeftes van uw kind.
  • Handvatten om op een positieve manier te communiceren met uw kind.

• Uw privacy is volledig gegarandeerd.
  • U krijgt na afloop de band met video-opnames mee.
  • Wij bewaren geen kopie van de video-opnames.

Uw voordeel als lid

• Als lid van Icare Ledenvereniging kunt u één keer per jaar gratis gebruikmaken van Videohometraining.

• U bent lid van Icare Ledenvereniging. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!
  • Dit ledenaanbod Videohometraining geldt niet voor leden van Evean Ledenvereniging en Zorggroep Meander Ledenvereniging.
  • Leden van Evean Ledenvereniging kunnen voor mogelijkheden van videohometraining bellen met thuisbegeleiding in Noord-Holland, tel. 06 - 20 30 35 47.
  • Videohometraining is bedoeld voor ouders en opvoeders van kinderen tot 12 jaar.