Mantelzorg

Online zelfhulp: gezond zorgen voor een ander
Zorgt u regelmatig voor iemand in uw omgeving? Als mantelzorger loopt u een groter risico op overbelasting. De zelfhulpmodule Mantelzorg van Stichting mirro helpt u de balans te behouden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor uzelf. Anoniem. Gratis voor leden.

Inhoud module

Illustratie van man met groene bril en dampend pannetjeOnderwerpen

De zelfhulpmodule Mantelzorg helpt u om meer inzicht te krijgen in uw mentale gezondheid als mantelzorger:

• Mijn zorgsituatie: geen enkele situatie is hetzelfde. Zorgen voor iemand die dicht bij u staat, vinden we vaak vanzelfsprekend. Het geeft voldoening, maar kan zowel lichamelijk als psychisch belastend zijn voor diegene die zorgt: de mantelzorger.
  • Aandacht voor uzelf: goed voor uzelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden.
  • Grenzen stellen: een dag heeft 24 uur. Grenzen stellen helpt om de 24 uur die in een dag zitten overzichtelijk te houden.
  • Veranderen of loslaten: als u worstelt met een situatie die u niet kunt veranderen, leidt dat tot stress en frustratie. Gezond zorgen betekent: veranderen wat u kunt veranderen en loslaten waar u geen invloed op hebt.

Oefeningen, tips, informatie en ervaringen van anderen

U leest informatie, krijgt tips en doet oefeningen. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. De module bestaat uit verschillende onderdelen die u in uw eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Wanneer het u uitkomt. Elk onderdeel bevat een intro, uitleg, oefening en terugblik.

Start- en eindmeting

U begint de module met een startmeting. Die geeft u een idee van uw huidige situatie. Hoe is uw balans? Als u de module heeft afgerond kunt u zichzelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kunt u op onderdelen nog meer oefenen?

Anoniem

U doorloopt de zelfhulpmodule anoniem. Niemand weet wie u bent. En niemand wordt op de hoogte gesteld, dus ook uw huisarts en zorgverzekeraar niet.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

• Als u de zelfhulpmodule wilt starten, moet u eerst inloggen op de website van de ledenvereniging. Het inloggen dient er alleen voor om uw lidmaatschap te checken. Wij sturen geen gegevens van u door naar mirro.
  • De gegevens die u opgeeft op de website van mirro, zijn alleen nodig om u te kunnen benaderen en de behandeling op u af te stemmen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging kunt u de zelfhulpmodule gratis doorlopen. Nog geen lid? Meld u nu aan als lid!

Meer over