Zwanger Fit Fysio

Fit tijdens de zwangerschap of na de bevalling, onder begeleiding van een fysiotherapeut, bij u in de regio. Met ledenvoordeel.
Vier zwangere vrouwen trainen met een gymbal hun stabiliteit in een cursus Zwanger Fit Fysio

Telefonisch aanvragen

De ledenvereniging helpt zwangere vrouwen graag om fit te blijven. In deze cursus traint u al vroeg in de zwangerschap, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Vanaf de 12de week van uw zwangerschap kunt u starten. Er is speciale aandacht voor uw rug-, buik-, en bekkenbodemspieren. De fysiotherapeut weet welke oefeningen u in welke fase van de zwangerschap mag doen. U gaat in een groep aan de slag met uw individuele oefenschema. Zo bereidt u zich goed voor op de bevalling.

Met ledenvoordeel. U krijgt als lid € 25,- korting wanneer u minimaal 10 lessen volgt.

Cursusinhoud
Elke les begint met een gezamenlijke warming-up en eindigt met een gezamenlijke cooling-down. In de tijd daartussen gaat u aan de slag met uw eigen oefenschema. U doet conditietraining op de cardio-toestellen en oefeningen om bekkenbodem, rug en benen sterker te maken. Die oefeningen zijn gericht op het verbeteren van uw coördinatie, stabiliteit, kracht en mobiliteit. Ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen komen uiteraard ook aan bod.

Aan een cursus doen maximaal 10 deelnemers mee. In sommige regio’s zijn de groepen gemengd: zwangere en vrouwen die al bevallen zijn zitten in dezelfde les. Dat kan omdat iedere deelneemster haar eigen oefenprogramma volgt.

Naast de actieve lessen worden er ook enkele theorielessen aangeboden. Uw partner is daarbij van harte welkom. In sommige regio’s volgt er na  de bevalling een terugkombijeenkomst. Dat is niet alleen gezellig met alle baby’s erbij; er kunnen ook vragen gesteld worden over eventuele lichamelijke klachten of kwaaltjes.

Snel weer actief en fit na de bevalling
Vanaf vier weken na de bevalling bent u weer welkom om deel te nemen aan de trainingen. Na de bevalling ligt de focus vooral op het verbeteren van de conditie en het opbouwen van spierkracht.

Aanmelden
Wilt u verantwoord fit blijven tijdens uw zwangerschap en daarna? Meld u aan via 088 – 383 20 00. We zetten uw aanvraag door en de Zwanger Fit Fysio docent neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

In elke regio net even anders
Elke docent heeft een geheel eigen cursusprogramma samengesteld volgens de hoge kwaliteitseisen die aan Zwanger Fit docenten wordt gesteld. Vind in de tabel de website van de Zwanger Fit Fysio cursus in uw regio voor de precieze opbouw van de cursus en de tarieven.

Regio  Zwanger Fit Fysio docent  Praktische informatie
 IJsselmuiden  GoedZorg Fysiotherapie  Meer informatie >>
 Zwolle  ZwangerFit MoederFit  Meer informatie >>

Met Zwanger Fit Fysio:

• Wordt u begeleidt door een deskundige fysiotherapeut.
  • Volgt u een individueel oefenprogramma, aangepast aan uw specifieke situatie.
  • Begint u al vroeg in de zwangerschap zodat uw conditie op peil blijft.
  • Werkt u aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van de spieren rondom het bekken en de bekkenbodemspieren.
  • Traint u in groep met dames die in verschillende fasen van de zwangerschap/kraamtijd zitten.
  • Krijgt u extra theorielessen over de bevalling en de voorbereiding hierop.
  • Kan uw partner ook een theorieles bijwonen.
  • Volgt u de cursus in uw eigen regio.

Uw voordeel als lid

Als lid krijgt u € 25,- korting op de cursusprijs wanneer u minimaal 10 lessen volgt.

Nog geen lid? Meld u nu aan en profiteer direct van de ledenkorting!

• U bent lid van de ledenvereniging.
  • U volgt minstens 10 lessen.