Zorgen voor een ander

Gratis cursus vol praktische tips voor mantelzorgers
Oudere vrouw en jonge vrouw in huiskamer

Aanmelden? Bel meteen!

Zorgt u voor iemand in uw omgeving, bijvoorbeeld uw vader, moeder of een goede buur? Dan heeft u een hoop te regelen. Praktische zaken zoals een verstelbaar bed, krukken of andere hulpmiddelen. Maar ook vergoedingen voor uw naaste, en voor uzelf. Maar bij welke instanties moet u daarvoor zijn? En hoe zorgt u ervoor dat u genoeg tijd overhoudt voor uzelf? U komt het allemaal te weten op de cursus Zorgen voor een ander. Het kost u niets, de cursus is gratis. Meld u nu aan, of u nu lid bent of niet.

Inhoud cursus

In 2 ochtenden krijgt u veel praktische tips en adviezen van deskundigen uit de praktijk:

• Zorg en ondersteuning thuis, hoe regelt u dat? Hoe vraagt u de zorg aan die u nodig heeft? Leer de weg kennen in de wereld van de zorg: Wmo, Wlz, Zvw, CIZ, CAK, pgb... Wat is het allemaal en wat kunt u ermee?
  • Ondersteuning voor mantelzorgers: de kunst van het zorgen en loslaten. Waar vindt u hulp in uw rol als mantelzorger? Weet bij welke organisaties voor mantelzorgondersteuning u terecht kunt, bij welke websites, en van welke regelingen u gebruik kunt maken. En wat kan de ledenvereniging voor u betekenen?
  • Uw naaste verzorgen: praktische tips voor de dagelijkse verzorging. Leer de ander op de juiste manier tillen, persoonlijke verzorging geven, medicijnen toedienen en daarbij samenwerken met zorgprofessionals.
  • Uzelf niet vergeten als mantelzorger: zorgen voor een ander maar ook voor uzelf. Let goed op uzelf: waaraan merkt u dat u overbelast raakt? En hoe kunt u voorkomen dat het u te veel wordt?

Cursusgids

Bij de cursus ontvangt u een overzichtelijke gids als naslagwerk. Ideaal om alles thuis nog eens rustig na te lezen. Ook helpt de gids u op weg op internet als u meer wilt weten.

Locaties

Alkmaar
Woensdag 23 en 30 mei 2018
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10
1813 BH Alkmaar

Emmen
Maandag 14 en 28 mei 2018
Bewoners bedrijf op eigen houtje
De Lemzijde 87-88
7823 SH Emmen

Hoogeveen
Maandag 7 en 14 mei 2018
Kerkelijk centrum de Vredehorst
Zuidwoldigerweg 32
7908 AD Hoogeveen

Veendam
Dinsdag 15 en 29 mei 2018
Woonzorgservicecentrum de Breehorn
Boven Westerdiep 86H
9641 LK Veendam

Voorwaarden

• U bent welkom als u mantelzorger bent. Meld u gerust met meer mensen aan. U hoeft geen lid te zijn.
  • Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers per cursusgroep.
  • Inschrijving op volgorde van aanmelding.

Meer over