Opvoedingsondersteuning

Gratis drie gesprekken met een opvoeddeskundige.
Moeder en dochter zitten samen op de bank en bekijken een bericht op een mobiele telefoon.

Het opvoeden van kinderen is leuk maar soms ook een behoorlijke uitdaging. Elke ouder twijfelt wel eens of hij het allemaal wel goed doet. Als de twijfels en zorgen te groot worden, is het nuttig om deskundige hulp in te schakelen.

De meeste gemeentes bieden opvoedondersteuning gratis aan hun inwoners met kinderen tot vier jaar aan. Is dat in uw gemeente niet het geval of heeft u kinderen in de leeftijd van vier tot achttien? Vraag dan bij ons opvoedondersteuning aan.

Tip: als lid van de ledenvereniging profiteert u ook van gratis videohometraining.

De opvoedondersteuner:

• Is een bij ons aangesloten orthopedagoog (deskundige op het gebied van opvoeden).
  • Neemt de problemen met u door.
  • Geeft informatie en advies.

Vaak bent u met één gesprek al goed geholpen, maar drie gesprekken zijn mogelijk.

Uw voordeel als lid

Als lid krijgt u drie gratis gesprekken met een orthopedagoog van maximaal een uur. De meeste ouders zijn daarmee voldoende op weg geholpen.

Voorwaarden

• U bent lid van Icare Ledenvereniging. Opvoedingsondersteuning is er niet voor leden van Evean Ledenvereniging en Zorggroep Meander Ledenvereniging.
  • Maximaal drie consulten van maximaal een uur.
  • Voor ondersteuning van ouders of opvoeders van kinderen tot 18 jaar.
  • Tenzij uw gemeente de opvoedondersteuning vergoedt.