Belastingservice aan huis

Een deskundig belastingadviseur helpt u bij de aangifte. Met ledenvoordeel.

Vindt u de belastingaangifte een lastige opgave? Kost het u moeite om een toeslag aan te vragen? Of ervaart u problemen met andere belastingzaken? Dan is de belastingservice aan huis de oplossing voor u. Een ervaren belastingadviseur helpt u aan huis. En als u wilt, per e-mail of per post.

De belastingservice aan huis helpt bij:

• aangifte inkomstenbelasting
  • voorlopige aangifte
  • voorlopige teruggaaf
  • zorg- en huurtoeslag
  • kinderopvangtoeslag
  • bezwaarschriften
  • fiscaalrechtelijke procedures
  • aangifte erfbelasting (voorheen successieaangifte)
  • schenkbelasting

Hoe het werkt

1. Vraag de belastingservice op tijd aan. In het overzicht hieronder ziet u wanneer dat is.
  2. De belastingadviseur maakt een afspraak voor een thuisbezoek.
  3. U zorgt ervoor dat uw administratie op tijd klaarligt of bij de belastingadviseur is.
  4. De belastingadviseur maakt bij u thuis uw belastingaangifte in orde.
  5. De belastingadviseur zorgt ervoor dat uw aangifte op tijd verzonden wordt naar de Belastingdienst. Dat moet officieel vóór 1 mei, maar het mag ook vóór 1 april.
  6. De Belastingdienst streeft ernaar om u vóór 1 augustus bericht te sturen. Als uw aangifte vóór 1 april is ingediend, streeft de Belastingdienst u vóór 1 juli bericht te sturen.

Liever per e-mail of post?

Wilt u liever dat de belastingservice u per e-mail of post helpt bij uw aangifte? Dat kan ook. Let wel op dat u op tijd de service aanvraagt en uw administratie opstuurt.

Checklist

Welke documenten heeft u nodig voor de belastingaangifte 2016? Bekijk de Checklist belastingaangifte 2016.

Plan uw belastingservice

Belastingservice U wilt aangifte doen vóór Vraag de belastingservice aan vóór Leg uw administratie klaar of stuur op vóór
Aan huis 1 april 2017 15 februari 2017 Bij thuisbezoek
  1 mei 2017 1 april 2017 Bij thuisbezoek
Per e-mail of post 1 april 2017 15 maart 2017 15 maart 2017
  1 mei 2017 15 april 2017 15 april 2017

Belastingservice aan huis is er voor iedereen. Denk aan:

• Ouderen met een AOW-uitkering of ouderenpensioen.
  • Mensen met veel niet-vergoede ziektekosten.
  • Studenten met een bijbaantje.
  • Jonge gezinnen die net een huis hebben gekocht.
  • Mensen die voor het eerst alleen aangifte doen.

Uw voordeel als lid

Als lid van de ledenvereniging krijgt u de volgende diensten gratis of met korting:

Standaard aangifte:

• Standaard belastingaangifte per post of per mail: € 50,- in plaats van normaal € 65,-.
  • Standaard belastingaangifte aan huis à 45 minuten: € 70,- inclusief voorrijkosten in plaats van normaal € 95,-.
  • Toeslagen kosten € 35,- per toeslag.
  • Een voorlopige teruggaaf of een voorlopige aanslag kost € 35,-.

Uitgebreide aangifte:

• F-Biljet overledene + standaardaangifte langstlevende partner - thuisbezoek: € 72,- + € 70,-.
    • F-Biljet overledene, zonder standaardaangifte langstlevende partner - thuisbezoek: € 92,-.
    • F-Biljet overledene, zonder standaardaangifte langstlevende partner, per e-mail of post: € 72,-.
    • Uitgebreide belastingaangifte 2016:
      • Thuisbezoek € 132,50 (inclusief voorrijkosten, exclusief eventuele parkeerkosten).
      • Per e-mail € 112,50.
      • Bij de uitgebreide aangifte met huisbezoek is uw eventuele fiscale partner gratis.
      • Het kan gaan om één van de volgende situaties:
        • U heeft in 2016 een huis gekocht of verkocht.
        • U heeft in 2016 uw hypotheek overgesloten en moest daarvoor naar de notaris.
        • Aangifte waarbij sprake is van een echtscheiding in 2016.
        • U heeft 2016 neveninkomsten, zoals PGB, oppas, freelance werk, royalties, etc.

Bij alle aangiften geldt:

• Aangifte van eventuele fiscale partner is gratis.
    • Gratis telefonisch advies gedurende het hele jaar.
    • Bezwaarschriften van aangiften die de belastingservice aan huis heeft gedaan, zijn gratis.

Voorwaarden

• Heeft u geen e-mailadres, dan stuurt de belastingservice aan huis het verzendbewijs en kopie aangifte per post naar u toe. De administratie- en portokosten hiervoor zijn € 5,-.
    • Als u niet thuis bent op de afgesproken tijd en datum betaalt u € 20,- voorrijkosten en € 15,- administratiekosten (in totaal dus € 35,-).
    • U kunt tot en met 15 februari uw aanvraag voor een huisbezoek kosteloos annuleren. Indien u dit na 15 februari doet, betaalt u daarvoor € 15,- administratiekosten.
    • U kunt tot drie dagen na ontvangst van de bevestiging uw afspraak voor een huisbezoek kosteloos wijzigen. Als u dit na deze drie dagen doet, wordt u alleen geholpen als er een belastingadviseur beschikbaar is.
    • Als de belastingadviseur niet gratis kan parkeren bij u in de buurt, wordt het te betalen parkeergeld in rekening gebracht.
    • Een DigiD heeft u niet per se nodig. De belastingservice aan huis is geautoriseerd door de Belastingdienst om zonder DigiD de aangiftes in te dienen.