Babymassage

Cursus voor ouders van baby's van zes weken tot negen maanden. Tot wel 50% ledenkorting.
Detailfoto van twee handen die twee babyvoetjes masseren tijdens de cursus babymassage.

Cursus door een fysiotherapiepraktijk kunt u uitsluitend telefonisch aanvragen

Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Een massage stimuleert de tastzin en werkt heel ontspannend- ook voor jezelf! Massage kan huilen, spanning en darmkrampen bij een baby helpen voorkomen. Naast allerlei gezondsheidsvoordelen, is massage ook een prachtige manier om de band tussen ouder en baby te versterken. Tijdens een cursus babymassage leer je hoe je je baby het beste kunt aanraken en masseren. De ledenvereniging werkt samen met fysiotherapeuten die geschoold zijn voor het geven van babymassage en docenten van de GGD. Ook baby’s met een handicap zijn zeer welkom. U krijgt als lid tot wel 50% korting.

De cursus is bedoeld voor alle baby’s vanaf zes weken tot negen maanden!

Babymassage helpt goed voor:

• Baby’s die veel huilen.
  • Baby’s die weinig slapen en/of onrustig slapen.
  • Baby’s met buikkrampen.
  • Onrustige baby’s en baby’s zich veel overstrekken.

De ledenvereniging biedt twee verschillende type cursussen aan:

1. Cursus babymassage van de GGD

Deze cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur.

De cursussen door de GGD worden gegeven in Krommenie, Purmerend en Zaandam.
Vraag deze cursus online aan!

2. Cursus babymassage door een fysiotherapiepraktijk

Deze cursus is per praktijk verschillend. Elke docent heeft een eigen cursusprogramma samengesteld volgens hoge kwaliteitseisen. De docenten zijn allemaal fysiotherapeut en hebben een opleiding gevolgd bij het YVLO opleidingsinstituut. De docenten staan ingeschreven in het algemeen Register Kinderfysiotherapie.

De cursussen door een fysiotherapiepraktijk worden gegeven in Alkmaar, Assen, Bennekom, Emmen, Meppel en Steenwijk.
Bel voor meer informatie over een cursus bij u in de buurt!

Aanmelden
Heeft u belangstelling? Vraag de cursus die door de GGD wordt gegeven online aan.
Bel voor een cursus door een fysiotherapiepraktijk naar 088 – 383 20 00. We zetten uw aanvraag door en de docent neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

U leert in de cursus:

• Verschillende massagetechnieken
  • Til- en draagtechnieken.
  • Uw kindje beter begrijpen en zijn of haar reactie sneller herkennen.
  • Spelenderwijs en op een ontspannen manier contact maken met uw baby.
  • Aandacht te besteden aan uw eigen lichaamshouding en ontspanning.

Uw voordeel als lid

Als lid krijgt u:

• 50% korting op een cursus babymassage van de GGD
  • € 10,- ledenkorting op een cursus babymassage bij een fysiotherapiepraktijk.