Loophulpmiddelen & scootmobiels

Wist u dat u als lid de meeste loophulpmiddelen gratis kan lenen?
Twee jonge mensen praten op straat. De man zit in een scootmobiel.

Heeft u moeite met lopen of iets gebroken en zoekt u krukken of een rollator? Deze loophulpmiddelen worden niet gratis vanuit de basisverzekering vergoed. Als lid van de ledenvereniging leent u wel gratis een aantal van deze loophulpmiddelen.

Het gaat om:

• krukken
  • looprekken
  • drie- en vierpoten wandelstokken.

Ook vergoedt de ledenvereniging de eerste twee weken huur van een:

• standaard rollator
  • drie typen scootmobiel
    • Type 1: compact en demontabel. Past in de kofferbak.
    • Type 2: compact, niet demontabel. Maximumsnelheid: 12 km per uur.
    • Type 3: comfortabel, niet demontabel, met vering. Maximumsnelheid: 15 km per uur.

Aanvragen

Het lenen van een loophulpmiddel kan bij een uitleenpunt, thuiszorgwinkel of de webwinkel van Medipoint.

Het aanvragen van een scootmobiel kan bij een thuiszorgwinkels of op de webwinkel van Medipoint.

Hou uw zorgverzekeringspas en ledenpas bij de hand!

Wanneer een scootmobiel?

• U  heeft tijdelijk een scootmobiel nodig.
  • U probeert graag een scootmobiel uit voor u die aanschaft.
  • U wilt snel een scootmobiel.
  • U wilt af en toe een scootmobiel wanneer het u uitkomt.

Uw voordeel als lid

Als lid leent u de volgende loophulpmiddelen gratis bij thuiszorgwinkel Medipoint. Normaal kost het lenen van deze loophulpmiddelen vanaf € 4,- per week.

• krukken (maximaal 26 weken)
  • looprekken (maximaal 26 weken)
  • drie- en vierpoten wandelstokken (maximaal 26 weken).

Voor de volgende hulpmiddelen vergoedt de ledenvereniging de eerste twee weken van de huur. Normaal kost het huren van een standaard rollator € 8,- per week en een lichtgewicht rollator € 12,50 per week.

• standaard rollator (eerste twee weken gratis, minimale huurtermijn is drie weken)
  • drie typen scootmobiels (eerste twee weken gratis, minimale huurtermijn is vier weken).

Huurprijs van een scootmobiel met ledenkorting

Type scootmobiel    Type 1    Type 2    Type 3
Per dag   € 1,99   € 2,99   € 3,99
Huurprijs voor vier weken    €   55,72    €   83,72    € 111,72
Korting van de ledenvereniging   -  €   27,86  -  €   41,86  -  €   55,86
Totale kosten voor vier weken    €  27,86    €  41,86    €  55,86

Extra's (optioneel)
Bezorgen (eenmalig)    € 25,-
Ophalen (eenmalig)    € 25,-
Rij-instructie 30 minuten (eenmalig)    € 25,-

Voorwaarden

• De vergoeding geldt alleen als u de loophulpmiddelen bij een uitleenpunt, thuiszorgwinkel of webwinkel van Medipoint leent.
  • Een scootmobiel huurt u bij een thuiszorgwinkel of webwinkel van Medipoint, niet bij een uitleenpunt.
  • Neem uw zorgverzekeringpas en ledenpas mee naar het uitleenpunt of thuiszorgwinkel.
  • Gratis uitleen geldt alleen voor het loophulpmiddel zelf.
  • Eventuele bezorgkosten betaalt u zelf. U betaalt € 7,50 per rit voor loophulpmiddelen en € 25,- per rit voor scootmobiels.
  • Lichtgewicht rollators worden niet vergoed; u kunt deze huren of kopen. Huren van een lichtgewicht rollator kost € 12,50 per week.
  • Na de gratis uitleenperiode of als u geen lid bent, kost uitleen van krukken, drie- en vierpoten wandelstokken en looprekken € 4,- per week en van standaard rollators € 8,- per week.
Uitsnede van een scootmobiel

Meer over