Loophulpmiddelen & scootmobiels

Exclusief voor leden: gratis huur loophulpmiddelen
Twee jonge mensen praten op straat. De man zit in een scootmobiel.

Heeft u moeite met lopen of heeft u iets gebroken? En zoekt u krukken of een rollator? Deze loophulpmiddelen worden niet volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Als lid van de ledenvereniging leent u wel gratis een aantal van deze loophulpmiddelen.

Gratis huren

bij maximaal 26 weken huur, normaal vanaf € 4,- per week)

• Krukken
  • Looprekken
  • Drie- en vierpotenwandelstokken

Eerste 2 weken gratis huren

• Standaard rollator (bij minimaal 3 weken huur, normaal € 8,- per week)
  • 3 typen scootmobiel (bij minimaal 4 weken huur
    • Type 1: compact en demontabel. Past in de kofferbak.
    • Type 2: compact, niet demontabel. Maximumsnelheid: 12 km per uur.
    • Type 3: comfortabel, niet demontabel, met vering. Maximumsnelheid: 15 km per uur.

Aanvragen

• Een loophulpmiddel leent u bij een uitleenpunt, thuiszorgwinkel of de webwinkel van Medipoint.
  • Een scootmobiel vraagt u aan bij een thuiszorgwinkels of op de webwinkel van Medipoint.
  • Houd uw zorgverzekeringspas en ledenpas bij de hand!

Wanneer een scootmobiel?

• U heeft tijdelijk een scootmobiel nodig.
  • U probeert graag een scootmobiel uit voor u die aanschaft.
  • U wilt snel een scootmobiel.
  • U wilt af en toe een scootmobiel wanneer het u uitkomt.

Uw voordeel als lid

• Eenvoudige loophulpmiddelen gratis lenen bij thuiszorgwinkel Medipoint: krukken, looprekken en drie- en vierpotenwandelstokken.
  • Eerste 2 weken geen huur voor een standaard rollator en 3 typen scootmobiel.

Huurprijs van een scootmobiel met ledenkorting

Type scootmobiel  Type 1  Type 2  Type 3
Per dag €   1,99 €   2,99 €   3,99
Huurprijs voor 4 weken €  55,72 €  83,72 € 111,72
Korting ledenvereniging  €  27,86 €  41,86 €  55,86
Bezorgen en ophalen (€ 25,- per rit)  €  50,- €  50,- €  50,-

Totale kosten voor 4 weken €  77,86 €  91,86 €  105,86

Extra's (optioneel)
Rij-instructie 30 minuten (eenmalig) €  25,-

Voorwaarden

• De vergoeding geldt alleen als u de loophulpmiddelen bij een uitleenpunt, thuiszorgwinkel of webwinkel van Medipoint leent.
  • Een scootmobiel huurt u bij een thuiszorgwinkel of webwinkel van Medipoint, niet bij een uitleenpunt.
  • Neem uw zorgverzekeringpas en ledenpas mee naar het uitleenpunt of thuiszorgwinkel.
  • Gratis uitleen geldt alleen voor het loophulpmiddel zelf.
  • Een loophulpmiddel kunt u gratis ophalen bij een uitleenpunt of thuiszorgwinkel. Bezorgen kost € 7,50 per rit.
  • Een scootmobiel kunt u niet ophalen in de winkel. Deze wordt bij u thuis bezorgd en opgehaald. U betaalt hiervoor € 25,- per rit.
  • Lichtgewicht rollators worden niet vergoed; u kunt deze huren of kopen. Huren van een lichtgewicht rollator kost € 12,50 per week.
  • Na de gratis uitleenperiode of als u geen lid bent, kost uitleen van krukken, drie- en vierpoten wandelstokken en looprekken € 4,- per week en van standaard rollators € 8,- per week.
Uitsnede van een scootmobiel