Babymassage

Cursus voor ouders met baby van 6 weken tot 9 maanden. Ledenvoordeel: € 10,- korting
Detailfoto van twee handen die twee babyvoetjes masseren tijdens de cursus babymassage.
Leer hoe je je baby het beste kunt aanraken en masseren. Je volgt de cursus babymassage bij een fysiotherapeut die is geschoold in het geven van babymassage. In de Zaanstreek krijg je les van een docent van de GGD. Ook baby’s met een handicap zijn welkom. Jouw ledenvoordeel: € 10,- korting op de cursusprijs.

Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Een massage is goed voor de ontwikkeling van je baby en werkt heel ontspannend - ook voor jezelf! Massage kan huilen, spanning en darmkrampen helpen voorkomen. Daarnaast is massage een prachtige manier om de band met je baby te versterken.

Opbouw cursus

De cursus is bedoeld voor moeders en vaders met een baby tussen 6 weken en 9 maanden oud.

Babymassage helpt goed voor:

• Baby’s die veel huilen.
  • Baby’s die weinig slapen en/of onrustig slapen.
  • Baby’s met buikkrampen.
  • Onrustige baby’s en baby’s zich veel overstrekken.

Je leert in de cursus:

• Verschillende massagetechnieken
  • Til- en draagtechnieken
  • Je kindje beter begrijpen en zijn of haar reactie sneller herkennen
  • Spelenderwijs en op een ontspannen manier contact maken met je baby
  • Aandacht te besteden aan je eigen lichaamshouding en ontspanning

Twee soorten cursus babymassage

Cursus babymassage van de GGD Zaanstreek-Waterland

De cursus van de GGD Zaanstreek-Waterland bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven in Krommenie, Purmerend en Zaandam.

Cursus babymassage door fysiotherapiepraktijk

De cursussen door fysiotherapiepraktijken zijn per praktijk verschillend. Elke docent heeft een eigen cursusprogramma samengesteld volgens hoge kwaliteitseisen.

Alle docenten:

• Zijn fysiotherapeut.
  • Zijn aangesloten bij de Vakgroep Shantalamassage Docenten of hebben een opleiding gevolgd bij het YVLO opleidingsinstituut.
  • Staan ingeschreven in het Algemeen Register Kinderfysiotherapie.

De cursussen worden gegeven in Alkmaar, ApeldoornAssen, Bennekom, Emmen, HoornHuissen, MeedenMeppel, Steenwijk, Zaandam en Zwolle.

Bel: 088 – 383 20 00
De docent neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Jouw voordeel als lid

• € 10,- korting de cursusprijs